Quo Vadis, Erdoğan?

Centrul de Cercetare „Grigore Gafencu” și Departamentul de Istorie al Universității „Valahia” din Târgoviște au deosebita plăcere de a vă invita joi, 18 martie 2021, începând de la ora 16, la conferința intitulată Quo Vadis, Erdoğan?, susținută de Prof. Adrian Mac Liman de la Madrid, care-și propune să detecteze resorturile evoluțiilor din Turcia la aproape 20 de ani de când Recep Tayyip Erdoğan ocupă pozițiile cele mai importante de pe eșichierul politic al țării, ca președinte al republicii începând cu anul 2014 și prim-ministru în perioada 2003-2014.

Adrian Mac Liman este un profesor și jurnalist spaniol de origine română stabilit la Madrid. Specializat în complexele problematici ale Orientului Mijlociu și Apropiat, Prof. Liman s-a numărat printre cei dintâi cercetători occidentali care au atras atenția asupra transformărilor radicale pe care Recep Tayyip Erdoğan intenționa a le aplica din postura de șef al statului turc. Adrian Mac Liman a fost corespondent de război în Cipru, a asistat în calitate de jurnalist la căderea șahului în Iran, a fost trimis special al cotidianului La Vanguardia în timpul invaziei Libanului de către trupele israeliene în anul 1982, a fost corespondent la Ierusalim pentru El Independiente, l-a intervievat pe Osama bin Laden, figura politică care va deveni cel mai cunoscut terorist al planetei. Este autorul mai multor cărți despre Orientul Mijlociu și Mediterana de Est, precum Turquía: un país entre dos mundos, Barcelona: Flor de Viento, 2005 (împreună cu Sara Núñez de Prado), Vía dolorosa: Palestina en el tercer milenio, Barcelona: Flor del viento, 1999; Palestina: de la nación de refugiados al estado nación, Madrid: Popular, 1995 etc. De asemenea, este membru al Grupului pentru studii mediteraneene al Universității Sorbona din Paris.

Adrian Mac Liman publicat de curând o istorie a Turciei (Breve historia de Turquía, Madrid Los Libros de la Catarata, 2019), care a cunoscut un ecou substanțial în mediile intelectuale și ale specialiștilor în domeniu și care constituie baza conferinței pe care o va susține la Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

https://www.casadellibro.com/libro-breve-historia-de-turquia/9788490976531/9198018

Interviul oferit TVR după publicarea istoriei Turciei:

http://stiri.tvr.ro/exclusiv-lumea-azi-incotro-se-indreapta-turcia—interviu-cu-primul-corespondent-la-washington-al-ziarului-spaniol-el-pais–jurnalistul-de-origine-romana-adrian-mac-liman_845247.html#view

Conferința va putea fi accesată pe platforma ZOOM, la adresa:

https://zoom.us/j/91496085720?pwd=QzZmZGt0YXdSOFF6c2FyK3AyeDJlZz09

Meeting ID: 914 9608 5720
Passcode: 140631

Vă invităm și vă așteptăm cu drag!Cite this blog post
Silviu Miloiu (2021, March 18). Quo Vadis, Erdoğan? Silviu Miloiu. Retrieved June 17, 2024, from https://doi.org/10.58079/u6jq

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search