Program candidatură Senat, 2020-2024

Candidatura pentru Senatul Universității „Valahia” se întemeiază pe acele valori ale almei mater târgoviștene, așa cum au fost definite în Carta acesteia, care concordă cu propriul meu etos și cu aspirațiile intelectuale și profesionale pe care le urmăresc să le aduc la îndeplinire împreună partenerii mei educaționali:

a)         excelența și sustenabilitatea proceselor;

b)         libertatea de gândire și exprimare;

c)         inovare și dinamism în învățământ, cercetare și creație artistică;

d)        dreptatea și echitatea;

e)         meritul și profesionalismul;

f)         onestitatea și corectitudinea;

g)         respectul, toleranța și nondiscriminarea;

h)        transparența și responsabilitatea.

Primul obiectiv pe care îl voi avea în vedere, pornind de la profilul meu științific internațional, de la activitatea și experiența mea profesională – așa cum sunt acestea explicitate în memoriul de activitate internațională și în curriculum vitae care însoțesc acest document – îl reprezintă aportul pe care îmi propun să îl aduc la negocierea și constituirea consorțiului universitar european, așa cum a fost definit acesta în cadrul Summitului European de la Gothenburg din anul 2017. Având în vedere rolul Senatului de „cel mai înalt for de decizie și deliberare de la nivelul universității”, îmi propun să antrenez în constituirea acestui consorțiu universități în cadrul cărora am studiat și am profesat în calitate de cercetător și profesor: Universitatea din Glasgow, locul 67 în ierarhia universităților din întreaga lume potrivit QS Global World Ranking, Universitatea din Helsinki, aflată doar 40 de poziții mai jos, și Universitatea din Tartu, a 301-a universitate din lume. De asemenea, am în vedere atragerea ca membră a acestui consorțiu a unei universități francofone, Université Sorbonne Nouvelle Paris 3, clasificată pe locul 804 în lume, care ne-a fost parteneră într-o cotutelă doctorală și cu care, de câțiva ani, sub egida UNESCO, desfășurăm alternativ conferințe științifice bilaterale la Paris și Târgoviște, fără a antrena nicio cheltuială din partea universității noastre. Se vor avea, de asemenea, în vedere și alți potențiali parteneri universitari, care vor fi stabiliți printr-o largă consultare derulată în mediul academic târgoviștean, inclusiv în cadrul I.O.S.U.D.

Citește mai mult accesând linkul de mai jos.Cite this blog post
Silviu Miloiu (2019, December 20). Program candidatură Senat, 2020-2024. Silviu Miloiu. Retrieved June 17, 2024, from https://doi.org/10.58079/u6in

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search